Türkiye'nin turizm sektöründeki vizyonunu geliştirmeye yönelik önemli bir adım olan 1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı, İstanbul’un sahip olduğu değerlerle beraber sektöre büyük katkı sağlıyor. Bu fuar, turizm alanında iş birliklerini artırarak sektöre taze bir kaynak sunmayı hedefliyor.

ASYA VE AVRUPA ARASINDA KÖPRÜYÜZ

Fuarın açılış konuşmasını, TÜRSAB'ın Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya gerçekleştirdi. Firuz Bağlıkaya, Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle Asya ile Avrupa arasında bir köprü görevi üstlendiğini vurguladı.

Firuz Bağlıkaya yaptığı konuşmasında, 1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı'nın Balkan ülkeleri ile Türkiye arasındaki iş birliğini artırarak sosyal ve ekonomik ilişkileri güçlendireceğini belirtti. Aynı zamanda, Kovid-19 sonrası seyahat tercihlerinin yakın mesafeli destinasyonları ön plana çıkardığını da hatırlattı.

YÜKSEK RAKAMLARA ULAŞMA POTANSİYELİMİZ VAR

Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki turizm hareketlerinin hala beklenen seviyelere ulaşmadığını ifade eden Bağlıkaya, şu değerlendirmelerde bulundu: “Balkan ülkelerinden Türkiye’ye 5,6 milyon ziyaretçi gelirken, Türkiye'den Balkanlara giden ziyaretçi sayısı yaklaşık 2,1 milyon seviyesindedir. Bu, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında toplamda 7,7 milyon turist hareketi anlamına gelir. Bu rakamlar, yaklaşık 150 milyon nüfusa sahip olan bu ülkeler arasındaki potansiyeli yansıtmaktadır. Tarihi, kültürel ve ekonomik bağlar göz önüne alındığında, turizmde daha yüksek rakamlara ulaşma potansiyelimiz bulunmaktadır."

SEKTÖRÜN ÖNEMLİ İSİMLERİ BİR ARADA

Fuarda, KKTC Başkan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dış İlişkiler Danışmanı Mustafa Osman Turan, TÜRSAB Heyeti, yabancı misyon temsilcileri, seyahat acentaları ve basın mensupları gibi sektörün önemli isimleri bir araya geldi.

BÖLGESEL TURİZM SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Fuarın ilk gününde, TÜRSAB standı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Firuz Bağlıkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bölge Temsil Kurulu Başkanları, sektör temsilcileri ve turizm heyetleriyle verimli görüşmeler gerçekleştirdi. Bu toplantılarda, bölgesel turizm sorunları ele alınarak çözüm önerileri masaya yatırıldı. Bu önemli etkinliğin amacı, Balkan turizmi ve sektörün paydaşları için değerli bir platform sunuyor ve turizm sektörünün gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. SENAY GÜNCAVAR

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR