Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan bir ihbar üzerine harekete geçti. İhbarı yapan kişi, kendisine bir çağrı merkezinden "Jigolo sitelerine üye olmuşsunuz. Borcunuzdan dolayı haciz başlatacağız. Söylenen miktarda parayı yatırırsanız icrayı durdururuz" şeklinde tehditler savuran dolandırıcılar tarafından mağdur edildiğini bildirdi. Polis, yürüttüğü çalışmada şüphelilerin Esenyurt'ta 2 lüks rezidans dairesini kiralayarak çağrı merkezi olarak kullandığını tespit etti.

Operasyon kapsamında yapılan baskında, biri kadın 5 şüpheli gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda, çok sayıda bilgisayar, bir miktar uyuşturucu madde, ruhsatsız av tüfeği ve tam 8 bin vatandaşa ait kişisel bilgiler ele geçirildi. Şüphelilerin, vatandaşların kişisel bilgilerini ele geçirmek için hangi yöntemleri kullandıkları konusunda detaylı bir soruşturma başlatıldı.

Şüphelilerin bu yöntemle binlerce kişiden milyonlarca lira vurgun yapmış olabileceği değerlendiriliyor. Mağdurların birçoğunun adının karışmaması için şikayetçi olmadığı belirtiliyor. Çetenin lüks evlerde ve lüks araçlarla yaşam sürdüğü tespit edilmiş durumda. Emniyet güçleri, soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürüyor ve mağduriyet yaşayan vatandaşların haklarını korumak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ