Battalgazi İtfaiye İstasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Sultanbeyli'nin Battalgazi Mahallesi'nde hizmete girdi. İtfaiyecilik mesleğinin, birçok insanın çocukluk hayallerinden biri olduğuna dikkat çeken İmamoğlu bu mesleğin halkın güvenliğini ve sağlığını koruma sorumluluğunu yansıttığını ifade etti. İmamoğlu, “İtfaiyeci olmak, toplumun güvenliği için büyük bir sorumluluk taşır. Bu kahramanlarımızın cesur yürekleri, şehrimizi daha güvenli hale getirecektir” dedi.

İmamoğlu, yeni açılan istasyonun Sultanbeyli'deki hızlı kentleşmeye nasıl katkı sağlayacağını örneklerle açıkladı. Ayrıca, bu tür istasyonların şehir genelinde benzerlerinin kurulmasının planlandığını belirtti. “Bu tür işlevsel yapılar, sadece yangın ve afet anlarında değil, aynı zamanda her türlü acil durumda hizmet verecek lojistik merkezler olarak şehirlerimizin güçlenmesine yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

KURALLARA UYMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU
Vatandaşlara da kent kurallarına uymaları ve itfaiyeye yangın ve afet anlarında yardımcı olmaları konusunda uyarılarda bulunan İmamoğlu, “20 milyonluk bir şehirde, her kuralın bir gerekçesi var. Bu kurallara uymak, şehrimizin güvenliği için hepimizin sorumluluğudur. Kurallara uymayanları yetkililere bildirmek, vatandaşlık görevimizdir” dedi.

Kaynak: ŞOK GAZETESİ