Yönetmen Fatih Akın’ın da katıldığı etkinlik, İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek’in ruhunu yansıtan atmosferi ve müzikleriyle güçlü bir nostalji rüzgarı estirerek tüm davetlileri 20 yıl öncesinin Beyoğlu sokaklarına götürdü. Duyurulduğu ilk andan itibaren sosyal medyada büyük bir yankı uyandıran ve şehrin özlenen zamanlarına dair güçlü bir nostalji duygusuyla kuşatan filmin gösterimi, MUBI ve Hep Yeni Kal işbirliğiyle düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. 

Fatih Akın ve MUBI’nin kurucusu ve CEO'su Efe Çakarel’in katıldığı; BaBa ZuLa ve Gaye Su Akyol’un sahne, Memo Garan ve Hakan Tamar’ın DJ performanslarıyla dikkat çektiği geceye aralarında Ezgi Mola, Merve Dizdar, Selin Şekerci, Nilperi Şahinkaya, Berkay Ateş, Cansu Tosun, Bige Önal, Yonca Evcimik, Nurgül Yeşilçay, Meltem Cumbul, Fırat Çelik, Taro Emir Tekin, Oktay Çubuk, Ahmet Rıfat Sungar, Mine Tugay, Ceren Yalazoglu Karakoç, Cansel Elçin, Esra Bilgiç, Özge Özacar, Güven Kıraç ve Erkan Can’ın da bulunduğu ünlü isimler katıldı. 

ZAMANSIZ İSTANBUL 

Fatih Akın, etkinlikte şunları söyledi: ”Tüm filmlerim içerisinde en sevdiğim film için bugün burada bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Filmin de ruhunu yansıtan Beyoğlu sokaklarında 10 yıl sonra yeniden sevdiklerimle buluşmanın heyecanı içerisindeyim. İstanbul’un cümbüşünden ve rengarenk sokaklarından ilham aldığım filmimizi 20 yıl sonra yeniden sinemaseverlerle buluşturmak, hem filmimizin hem müziklerin hem de İstanbul’un zamansızlığına bir kez daha şahit olmak harika bir duygu.”

İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek, BaBa ZuLa, Ceza, Duman, Mercan Dede, Aynur Doğan, Müzeyyen Senar, Orhan Gencebay, Sezen Aksu, Selim Sesler, Brenna MacCrimmon, Alexander Hacke, Orient Expressions, Replikas, Erkin Koray, Siya Siyabend ve Ayben gibi sanatçı ve grupları bir araya getiriyor. 

Kaynak: YAVUZ HARANİ