İsrail'in Gazze'deki katliamlarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz nasıl Karabağ’a girdiysek biz nasıl Libya’ya girdiysek bunun aynısını onlara da yaparız" diyerek verdiği gözdağının ardından İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz skandal bir paylaşıma imza atmıştı. Katz, "Erdoğan Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Ona müsaadenizle Saddam’ın akıbetini hatırlatayım" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almıştı.

KATZ'DAN 3 DİLDE TÜRKİYE PAYLAŞIMI

Katz ardından "diplomatlara bütün NATO üyeleriyle acilen temasa geçilerek Türkiye'nin kınanması ve bölgesel ittifaktan çıkarılması için" çağrıda bulunduğunu açıklamıştı. Türkiye karşıtı söylemlerine devam eden Katz, bu defa Türkçe, İngilizce ve İbranice olarak 3 dilde paylaşım yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın X hesabını etiketleyen Katz paylaşımında "Tüm özgür dünyanın duruşuna karşı, sadece Hamas'ın katillerine ve tecavüzcülerine verdiği destek uğruna Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürüyor. Türkiye'de 57 milyon kullanıcısı olan Instagram'ı engelliyor, İsrailli bir atlet bir Türk atleti yendi diye spor yayınlarını kesiyor, Türkiye'nin askeri ihtilaf içinde olmadığı demokratik bir ülkeyi işgal etmekle tehdit ediyor ve ticari ilişkileri keserek Türk ihracatçılarına yıllık 6 milyar dolar zarar veriyor. Erdoğan, bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip bir Türk devletini alıp yok ediyor, ilerici ve müreffeh bir Türkiye inşa eden Atatürk'ün mirasını ortadan kaldırıyor. Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim." ifadelerini kullandı. Katz, paylaşımın sonunda ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hesabını da etiketledi.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN YANIT GECİKMEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın paylaşımına yanıt verdi. 
 


 

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman.”
 

Kaynak: Haber merkezi