Dün gece, İsrail'in saldırıları dünya genelinde geniş yankı uyandırdı. İlk olarak Lübnan'ın başkenti Beyrut'u hedef alan İsrail, ardından İran'ın başkenti Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'ye yönelik bir suikast düzenledi. Golan Tepeleri'ne yapılan hava saldırısının ardından İsrail ile Hizbullah arasında savaşın patlak vermesi an meselesi olarak değerlendiriliyor.

İsrail Beyrut’u da vurdu ama hedef kurtuldu! Üst düzey Hizbullah komutanı saldırıdan kurtuldu

İsrail ordusunun Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükr'ü hedef aldığı bildirildi. Lübnanlı güvenlik kaynakları, Fuad Şükr'ün saldırıdan sağ kurtulduğunu belirtti. Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 74 kişinin yaralandığı açıklandı. İsrail basını, Şükr'ün Hizbullah'ın ikinci en yetkili ismi olduğunu iddia ediyor.

Fuad Şükr, yıllar önce Hizbullah'ın hassas füze projesinin başına getirilmiş ve 1983'te Beyrut'taki ABD askeri üssüne düzenlenen bombalı saldırıdaki rolü nedeniyle ABD tarafından arananlar listesine alınmıştı.

2

Beyrut'a düzenlenen saldırının ardından, İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. Fotoğrafta, Netanyahu'nun Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi ve askeri danışmanı Roman Gofman ile toplantı yaptığı görülüyor. Mesaj içermeyen bu paylaşımda, Netanyahu'nun kırmızı kablolu sabit telefonla konuştuğu anı yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ