İsrail, Gazze'ye karadan girmek için saldırılarını günlerdir sürdürürken Ordu Sözcüsü Daniel Hagari'nin son açıklamaları tedirginlik uyandırdı. İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, bugün basın toplantısında İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde hakimiyet kurmaya başladığını belirtti.

Hagari, “50.000 Gazzelinin Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneye doğru hareket ettiğini gördük. Hamas'ın kuzeyde kontrolü kaybettiğini anladıkları için hareket ediyorlar. Hamas kontrolü kaybetti ve kuzeyde kontrolü kaybetmeye devam ediyor.” dedi.

Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları ise savaşı kazanacaklarına yönelik açıklamalarını sürdürerek İsrail birliklerini vurmaya devam ettiklerini söylüyor.

KONVOYLARI DA VURUYORLAR

Ateşkes olmayacağını bir kez daha yineleyen Hagari, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilerin belirli zamanlarda güneye yerleşmelerine izin verdiğini söyledi. Bölge sakinleri ve insan hakları grupları ise konvoyların saldırıya uğraması nedeniyle pek çok kişinin güneye gitmekten korktuğunu söyledi.


NETANYAHU REHİNE KONUSUNDA ISRARLI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da ateşkes olmayacağını tekrar ederek, "Her yönden duyduğumuz her türlü yalan söylentiyi bir kenara bırakarak net bir şeyi tekrarlamak istiyorum: Rehinelerimiz serbest bırakılmadan ateşkes olmayacak" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ