İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırı sonucunda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Abesan bölgesinde bulunan okul hedef alındı.

İsrail yine okulu vurdu: Çok sayıda ölü var - Resim : 1

Saldırıda onlarca Filistinli hayatını kaybetti. İlk yardım ekipleri, yaralıları kentteki Nasır ve El-Emel hastanelerine nakletmek için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Filistin Kızılayı, ayrıca İsrail'in Han Yunus'un merkezindeki Ebu Hamid Kavşağı'nı bombalaması sonucunda da ölü ve yaralıların olduğunu belirtti.

İsrail yine okulu vurdu: Çok sayıda ölü var - Resim : 2

Yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze'de, zorunlu göç Filistinlilerin hayatının bir parçası haline geldi. 7 Ekim 2023'te başlayan saldırılardan bu yana, Gazze'deki Filistinlilerin yaklaşık 2 milyonu zorla yerinden edildi. İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle milyonlarca Filistinli, defalarca göç etmek zorunda kaldı.

İsrail'in saldırılarından kaçarak Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah'a sığınan Filistinliler, defalarca yerlerinden edildi. İsrail, bölge halkını zorunlu göçe sürüklemeye devam ediyor.

İsrail yine okulu vurdu: Çok sayıda ölü var - Resim : 3

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 1 Temmuz'da X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Filistinlilerden Han Yunus kentinin doğusundaki bölgeleri güvenlikleri için acilen boşaltmalarını istemişti. Bu uyarının ardından gelen saldırılar, bölgedeki gerginliği daha da artırdı.

Saldırılar ve zorunlu göçler, Gazze'deki insani krizi derinleştirirken, bölgedeki sivillerin güvenliği büyük bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor. İlk yardım ve kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürerken, uluslararası toplumun durumu yakından takip ettiği bildiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ-AA