10 ay boyunca neredeyse her gün yaşanan sınır çatışmaları, daha uzaklardaki grevler ve artan tehditlerden sonra, İsrail ve Lübnan'da bir "kadercilik" duygusu yerleşmiş gibi görünüyor.
İsrailliler sahilde uzanıyor, sörfçüler ise sınır boyunca uzanan tepelerin gölgesinde dalgaları yakalıyor. Nahariya sakini Shauli Jan, bölgenin "gergin" olduğunu ancak çoğu insanın sık sık duyulan hava saldırısı sirenlerine rağmen günlük hayatlarına devam ettiğini söyledi. Her zamanki gibi plaja gelmeye karar verdi.

E7Eb1Cea1948B4222Bc9Bb76F3C81Fe3

SAVAŞI İSTEMİYORUZ

Jan, "Biz siyasi bir düzenleme olmasını tercih ediyoruz, savaş olmasını değil" dedi. Beyrut'ta ise İsrail'in hava saldırısı düzenlediği Dahiye bölgesinde bile sokaklar hareketliydi.

SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Bazı sakinler Beyrut'un diğer bölgelerine taşınacaklarını söylerken, bazıları da kalmaya karar verdi. Lübnan, Filistin ve Hizbullah bayrakları taşıyan 75 yaşındaki Halil Nassar, "Ne olursa olsun Dahiye'yi terk etmeyeceğim. Bizi sindirmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

KİMSE STOK YAPMIYOR

İsrail'de kimse erzak stoklamıyor gibiydi ve market rafları doluydu. Yakın zamanda zorunlu İsrail askerliğini tamamladığını söyleyen 21 yaşındaki Tim Pshshinski, "Sadece saldırının büyüklüğünü görmeyi bekliyoruz. Hayat devam etmeli, yapabileceğimiz başka bir şey yok" yorumunda bulundu.
 

Muhabir: Lila Okyanus