Türkiye'nin İsrail'le ticari ilişkilerini sürdürmesi, İsrail'in Gazze'de sonu gelmeyen vahşeti nedeniyle büyük tepki çekiyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 54 ürün grubunun İsrail'e ihracatını kısıtladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kısıtlamaların "Gazze'ye kesintisiz, engelsiz ve yeterli miktarda insani yardım ulaştırılıncaya kadar devam edeceğini" söylemişti.


ERDOĞAN'A DİKTATÖR DEDİ

Erdoğan'ın bu kararı İsrail'le olan gerginliği yükseltti. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dış ticaret kısıtlamalarından dolayı 'diktatör'lükle suçladı. Haddini aşmaktan çekinmeyen Katz, sosyal medya X'te yaptığı paylaşımda, "Erdoğan, İsrail'in ithalat ve ihracat limanlarını bloke ederek anlaşmaları ihlal ediyor. Türk halkının ve işadamlarının çıkarlarını hiçe sayan ve uluslararası ticaret anlaşmalarını görmezden gelen bir diktatör işte böyle davranır." yazdı.

Polonya, Rusya ve Belarus ile sınır güvenliğini artırmak istiyor Polonya, Rusya ve Belarus ile sınır güvenliğini artırmak istiyor


"BİZ KAZANIRIZ ONLAR KAYBEDER"

"Biz kazanırız, onlar kaybeder" diyen Katz, "Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürüne, Türkiye ile ticarette yerel üretime ve diğer ülkelerden ithalata odaklanan alternatifler yaratılması için hükümetin ilgili tüm taraflarıyla derhal temasa geçmesi talimatını verdim. İsrail güçlü ve cesur bir ekonomi ile ortaya çıkacaktır." dedi.

İsrail devlet televizyonu KANN ise yaptığı haberle dikkat çekti. Haberde, "Bugün, Türkiye’nin ekonomisine zarar verecek çok sayıda yaptırım kararı alınması bekleniyor." denildi.

Kaynak: LİLA OKYANUS