İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması çağrısında bulundu. Katz, bu çağrının gerekçesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'i hedef alan ve tehlikeli olarak nitelendirilen açıklamalarını gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Katz, diplomatlarına tüm NATO üyeleriyle acil olarak temasa geçerek Türkiye'nin kınanması ve bölgesel ittifaktan çıkarılması için çağrıda bulunmalarını talep etti.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin'e saldırılarıyla ilgili "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları da ne yapalım? Atalım" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in fotoğrafını yan yana koyarak sonunun Saddam Hüseyin gibi olacağını öne sürmüştü.

İsrailli bakanın bu paylaşımına Türkiye'den sert tepkiler gelmişti. 

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması çağrısına Türkiye'den sert tepkiler geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katz'ın açıklamalarına yanıt olarak, "Cumhurbaşkanımız insanlık vicdanının sesi olmuştur. Bu haklı sesi bastırmak isteyen, başta İsrail olmak üzere uluslararası siyonist çevreler büyük bir telaş içindeler" şeklinde konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tehditlerin geçersiz olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız’a dönük tehditlerinin hiçbir hükmü yoktur. Bu yok hükmündedir. Netanyahu ve Katz gibi kişiler, geçmişte soykırım suçu işlemiş diğerleri gibi tarihin ve hukukun önünde hesap vereceklerdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ