ABD Illinois'de bir markette bulunan İsrail bayrağına "Özgür Gazze" yazmakla suçlanan iki adam, şimdi nefret suçuyla karşı karşıya. Savcılar; iddia edilen olayın 24 Haziran Pazartesi günü saat 23:30 civarında Bloomingdale'deki Woodman's Food Market'te meydana geldiğini söyledi.

KIRMIZI SPREY BOYA

23 yaşındaki Tabshir Rizvi ve 22 yaşındaki Mohammed Faroun, nefret suçundan ikişer kez ve ayrıca mala zarar verme ile kamu düzenini bozma suçlamalarıyla yargılanıyor. Savcılar, iki adamın markete girdiğini ve bir kutu kırmızı sprey boya aldığını belirtti. Ardından İsrail bayrağının asılı olduğu uluslararası gıda bölümüne yürüdüğünü kaydetti.

RAFA TIRMANDILAR

Daha sonra iddiaya göre; adamlar bayrağın altındaki rafa tırmanarak bayrağa "Özgür Gazze" yazdı. Olayın ardından iki kişi hemen mağazadan ayrıldı. Konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, kamera görüntülerinden şahıslar tespit edildi.

MAHKEME 13 AĞUSTOS'TA

Savcılar, Faroun'un 16 Temmuz Salı günü, Rizvi'nin ise ertesi gün teslim olduğunu söyledi. Her iki adam da daha sonra şahsi kefaletle serbest bırakıldı ve 13 Ağustos'ta mahkemeye çıkarılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ