Al Jazeera televizyonunun aktardığına göre, İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Ramallah kentindeki ofisi kapatma emriyle baskın düzenledi. Katar merkezli televizyon kanalı Al Jazeera televizyonunda, ağır silahlı askerlerin binayı kuşatarak demir kapıyı bombayla patlattığını ve ofise giriş yaptığını duyurdu.

Tüm ekipman ve belgelere el koyarak kamyonlarla taşıyan İsrail askerlerinin, çalışanların arabalarını kullanmasını da engellediği belirtildi.

Al Jazeera’den canlı yayınlanan görüntülerde, ağır silahlı İsrail askerlerinin ofise baskın yapması ve ofisin 45 gün süreyle kapatılması yönündeki askeri emri ofisin müdürü Velid el-Omeri’ye teslim ettiği görülüyor.

Müdür Omeri, askerlerin Ramallah ofisinin önünde bulunan İsrail tarafından öldürülen Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile’nin fotoğrafını yırtıp tahrip ettiğini söyledi.

"SAVAŞIN GERÇEKLİĞİNİ GÖRMESİNİ ENGELLEMEYİ AMAÇLIYOR"


4 ay önce de Kudüs’teki ofisi kapatan Al Jazeera Ağı, kararı kınayarak gazetecilik yapmaya devam edeceklerini şu ifadelerle duyurdu:

İsrail’in bu baskıcı tedbirleri, dünyanın işgal altındaki topraklardaki durumun ve Gazze’deki savaşın gerçekliğini görmesini engellemeyi amaçlıyor ve bu suç eylemini şiddetle kınıyoruz.

Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki İsrail hükümeti gazetecilerin güvenliğinden sorumlu. Hem televizyonumuzun hem çalışanlarımızın haklarını korumak için yasal adımları takip edeceğiz.

İsrail özgür medyaya baskı uygulamakla Gazze Şeridi ve Batı Şeria’daki eylemlerini gizlemeyi hedefliyor. İsrail’in bizi susturmayı amaçlayan bu tedbirlerine rağmen gerçekleri profesyonel ve objektif bir şekilde aktarmaya devam edeceğiz.

İşgal devleti İsrail’in yetkililerinin bu yasa dışı baskınını haklı çıkarmak için öne sürdüğü asılsız iddiaları da reddediyoruz.

Kaynak: Haber merkezi