İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığı bir paylaşımda bulundu. Bu kez yalnızca Ekrem İmamoğlu'nu değil, aynı zamanda Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları'nı da etiketledi. 

Katz yaptığı paylaşımda, "Dün, antisemit diktatör Erdoğan, ABD ve Batılı Devletlere sözel olarak saldırarak 'İsrail'deki Siyonistler tarafından esir alındıklarını' söyledi. Erdoğan, esir alınmış biri varsa, bu senin diktatörlüğün altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. 57 milyon Türk Instagram kullanıcısının bu platforma erişimini kısıtlıyorsun ancak kendi özel Instagram hesabını erişime açık tutuyorsun. Şahsıma karşı gerçekleştirilen saldırılar, gerek Türkiye vatandaşlarına gerekse de dünya vatandaşlarına gerçeği ifşa etmemi engellemeyecek. Hamas'ı kucaklayan bir lider, kendi halkına diktatör gibi baskı uygulayan bir lider diktatördür." ifadelerini kullandı. 

ekran-goruntusu-2024-08-06-124423.png

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin'e saldırılarıyla ilgili "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları da ne yapalım? Atalım" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in fotoğrafını yan yana koyarak sonunun Saddam Hüseyin gibi olacağını öne sürmüştü.

İsrailli bakanın bu paylaşımına Türkiye'den sert tepkiler gelmişti.  

G U D1 L95 W U A Azkw M

Kaynak: HABER MERKEZİ