Geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan ve sonrasında vefat eden İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç için düzenlenen cenaze töreninde dikkat çeken detaylar oldu. Kılıç'ın tabutunun üzerinde taşınan bayrak, yeşil zemin üzerine beyaz hilal ve yıldız motifleriyle donatılmıştı, bazı kaynaklar bu bayrağı "hilafet bayrağı" olarak tanımladı.

Sinan Ateş’in eşi Özgür Özel’le görüştü! “İddianameyi yeniden yazdıracağız” Sinan Ateş’in eşi Özgür Özel’le görüştü! “İddianameyi yeniden yazdıracağız”

İsmailağa liderinin cenazesindeki o bayrak ne anlama geliyor - Resim : 2

Cenaze törenine katılanlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vardı. Erdoğan, törende Kılıç'ın tabutunu omuzladı. Diğer katılımcılar arasında Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve AKP İstanbul Milletvekili Adil Karaismailoğlu da bulunuyordu.

İsmailağa liderinin cenazesindeki o bayrak ne anlama geliyor - Resim : 1

Hasan Kılıç, İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmud Efendi'nin vefatının ardından liderlik görevini üstlenmişti. Cenazenin Edirnekapı'daki sakız ağacı mezarlığına defnedileceği bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Kılıç'ın vefatıyla ilgili olarak, "Kısa bir süre önce merhum Hasan Efendi ile yüz yüze görüşmüş ve hayır dualarını almıştık. Rabbim, ruhunu şad, mekanını cennet eylesin diyorum. Kıymetli hocamızın ailesine, yakınlarına, talebelerine ve tüm İsmailağa camiasına başsağlığı diliyorum." şeklinde duygusal bir açıklama yaptı.

HİLAFET BAYRAĞI NEDİR?

Hilafet bayrağı, yeşil bir zemin üzerine beyaz bir hilal ve yıldızdan oluşur. Yeşil, İslam'ın sembolik rengi olarak kabul edilirken, hilal ve yıldız İslam'ın inançlarını temsil eder. Hilal, yeni başlangıçları ve büyümeyi, yıldız ise İslam'ın ışığını ve yolunu temsil eder.

Kaynak: HABER MERKEZİ