Gazeteci ve Yazar İsmail Saymaz, kara para aklama ve vergi kaçırma suçları nedeniyle tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat'ı köşe yazısına taşıdı. Saymaz yazdığı köşe yazısınıda sosyal meyda hesabından paylaşarak ''Dilan ve Engin Polat, bahisçi Derkan Başer’in kara parasını aklamakla suçlanıyor. Gel gör ki… Bir gizli ve iki tutuklu tanığın iddialarından başka dayanak yok. İddialar somut delillerle doğrulanmıyor. Bu iddianameyle Polatları bir gün bile tutamazsınız'' ifadelerini kulladı. 

Ekran Görüntüsü 2024 07 12 110709

''ŞİRKETLERİ DİLAN İLE ORTAK KURDU''

Gazeteci İsmail Saymaz yazısında ''İddianameye göre…

Engin Polat, aile üyeleri ve akrabalarıyla birlikte birçok şirket kurdu.

Bu şirketlerde eşi Dilan ile ortak oldu.

Şirketler güzellik, kozmetik ve medikal alanında faaliyet gösteriyor.

Hepsinin mali müşavirliğini Ahmet Gün yapıyor.

Şirketlerin mal alışlarının büyük kısmı, Polat’ın ailesinin ortağı veya yöneticisi olduğu şirketlerden ya da bağlantılı tedarikçilerden gerçekleştiriliyor.

Bu tedarikçiler gerçek mal alışı, çalışanı ve bankacılık hareketi olmayan, hakkında sahte belge düzenleme kaydı bulunan şirketler.

Şüpheli mal alışlar milyonlarca TL’yi buluyor.

Tasfiye halindeki şirketler sahte fatura temini için kullanılıyor.

Gelirin büyük bir kısmı Polat ailesiyle akrabalık ilişkisi bulunan kişilerce nakit çekiliyor. Çekilen tutarların tamamı aynı kişilerce aynı gün ya Engin Polat’ın şahsi hesabına ya da yöneticisi olduğu Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin banka hesabına yatırılıyor. Hesaplarda biriken tutarların taşınmaz ve araç alımına yönlendiriliyor.'' şeklinde belirtti.

Muhabir: Lila Okyanus