İsmail Saymaz’ın aktardığı bilgilere göre, insan kaçakçılığından elde edilen 14 bin Euro’nun 5 bin Euro’su MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Nafiz Küçük’e verilmiş. Nafiz Küçük, şu an MHP Gümüşhane Milletvekili olan kardeşi Musa Küçük’ün milletvekili kartını BMV marka aracında kullanıyor. Çakar lambalı araçla insan kaçakçılığı yapıldığı iddiaları gündemde.

Musa Küçük: İddiaları kesinlikle reddettiğini belirten Musa Küçük, “Ağabeyimin bu işlerle ilgisi olabileceğini düşünmüyorum. Kayıtlar her şeyi ortaya koyacak. Güven Adıgüzel’le uzun yıllar partide yöneticilik yaptılar ama Adıgüzel’in bu işlerde olacağını düşünmüyorum. Ama çocuklarını kurtarmaya çalışıyordu,” dedi.

Nafiz Küçük: 5 bin Euro aldığı iddialarını reddeden Nafiz Küçük, “Böyle bir şey yok. Para almadım. Telefonla para isteyen ve tehdit eden kişilere böyle bir şeyler söylediklerini zannediyorum,” şeklinde konuştu. Ayrıca, 28 Mayıs’ta Çanakkale’ye gitmediğini belirtti.

Güven Adıgüzel: Çanakkale’ye gittiğini belirten Güven Adıgüzel, Nafiz Küçük’ün milletvekili kartının bulunduğu aracın olayda kullanıldığını ifade etti. Adıgüzel, 14 bin Euro ve Meclis arabası iddialarının “düzmece” olduğunu ve bu işlerin bir örgüt tarafından tezgahlandığını belirtti. Ayrıca, Yunanistan’daki oğlunun siyasi kimliği nedeniyle bu iddiaların ortaya atıldığını söyledi. 

Saymaz elindeki ses kayıtlarını şöyle aktardı:

Konuşan kişi, Atina’ya iltica eden Cihanay Adıgüzel.

Adıgüzel, babası Güven’le konuşuyor.

Bir adrese 14 bin Euro bırakıldığını söylüyor. Bu paranın 5 bin Eurosu’nun ‘Nafiz abi’ adlı kişiye verilmesini belirterek, şunları söylüyor:

“İstersen hepsini yanında al baba, sende kalsın. 5 bin Euro’sunu verirsin Nafiz abiye, gerisi bizim.”

Cihanay Adıgüzel, babasına “Hemen çıkıyor musunuz? Çok iyi olur ya baba” diyor.

Yunanistan’dan gelen tekneden inecek yolcuyu alıp getirmeyi kastediyor.

Babası yola çıktıktan sonra Adıgüzel, kardeşi Tunahan’ı arıyor.

Aralarındaki diyalog şöyle:

Cihanay: Ne yaptınız?

Tunahan: İyi, babamlar çıkmış mı?

Cihanay: Babamlar şimdi çıkıyorlar.

Tunahan: Yetişecekler o zaman.

Cihanay: Yetişirler mi sence? Üç-dört saate yetişemezler mi?

Tunahan: Yetişirler gibi duruyor. Basarlarsa yetişirler.

Cihanay: Şeyle geliyorlar ya, bizim meclis arabasıyla, reisin çakarlar-makarlar, nasıl yetişemiyorlar abi? Yetişirler her türlü. Zaten 7.30-8’de geliyor tekne.

Cihanay Adıgüzel, yolcuları babasının alacağından bahsederek, şöyle devam ediyor:

“Babam iniyor ya yolcuyu almak için. Babamla birlikte in, üç araba, yolcuları bırak. Babam alsın şeyi, Nafız abi, kadınla çocukları alsın.”

Kaynak: HABER MERKEZİ