İran'ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da İsrail'in düzenlediği suikastla öldürülmesinin ardından Türkiye milli yas ilan etti.

Gazeteci İsmail Saymaz konuyla ilgili görüşlerini belirterek; 'Papa 2. Jean Paul, Suudi Kralı, Mısır’da bir camide ölenler ve İran Cumhurbaşkanı'ndan sonra Hamas’ın lideri için milli yas ilan edildi. Cumhurbaşkanı, o an muhabbet beslediği kim varsa milli yas ilan ediyor.' dedi. 

2357459 620X349

İRAN'A YÜKLENMİŞTİ

İsmail Saymaz İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından da 'Nasıl bir devletsin ki yeni seçilen cumhurbaşkanının yemin töreni için ülkene misafir gelmiş HAMAS liderini koruyamıyorsun?' eleştirisinde bulunmuştu. 

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; 'İran, resmen kağıttan kaplan. Nasıl bir devletsin ki yeni seçilen cumhurbaşkanının yemin töreni için ülkene misafir gelmiş HAMAS liderini koruyamıyorsun? Gerçi kendi cumhurbaşkanını bozuk helikopterle uçurup enkazını bulamayan bir devlete şaşmamak gerek.' ifadelerini kullanmıştı. 

Kaynak: DEMET SAROVA