Dilan Polat, ‘kara para aklama’ ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ suçlamalarından yargılandığı davada tutuksuz yargılanmaya devam edecek. Tahliye olduktan sonra Dilan Polat sosyal medyaya ara vereceğini söylemişti. Fakat paylaşımlarına hız kesmeden devam etti. Partideki görüntülerle ilgili paylaşım ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığını harekete geçirdi.

Dilan Polattan Pes Dedirten Tahliye Partisi Tepki Yagdi Dilan Polat Nasil Tahliye Oldu Dilan Polat Sila Dogan Opustu Mu Dilan Polat Parti Mi Verdi Abp4

Dilan Polat, tahliye partisi sırasında kardeşi Sıla Doğu ile dudak dudağa öpüştü. Kameraya da yansıyan bu anlar sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Çığ gibi büyüyen tepkiler karşısında Dilan Polat sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Biz onunla çok şey yaşadık. Sıla tahliye edildiği gün bile beni dudağımdan tırnaklarıma kadar öptü. Biz kardeşiz onunla" demişti.

Görüntüler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığını harekete geçirdi. Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında eğlence mekanındaki hareketleri gerekçesiyle ’hayasızca hareketler’ suçundan re’sen soruşturma başlatıldı.

"Hayasızca hareketler" suçlamasıyla gözaltına alınan Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İSMAİL SAYMAZ'DAN DİLAN POLAT SÖZLERİ

Halk TV'de canlı yayında Fetullah Gülen'in ölmesine ilişkin konuşan gazeteci İsmail Saymaz, Dilan Polat konusuna da değindi. Saymaz, Dilan Polat hakkında “Vergi kaçakçılığından bırakıp öpüşmekten aldılar.” ifadelerini kullandı.
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ