Saymaz, bugünkü köşesinde, Adana Yüreğir Fetahmet Gülşen Camisi imamı Tarık Karadağ'ın, 14 yaşındaki F.A. isimli kız çocuğuna ısrarla mesajlar atarak iletişim kurmaya çalıştığını, mesajlarında "Bayramın kutlu olsun", "Kandilin mübarek olsun" gibi ifadeler kullanarak Karadağ, F.A.'yı sohbet etmek için defalarca yanına çağırdığını söyledi. F.A., imamın niyetini anladıktan sonra kendisine bir daha özelden yazmamasını istedi ve "Yanlış duruma düşmek istemiyorum" diyerek tepki gösterdi.
Daha sonra F.A., Karadağ'ın elbise almak bahanesiyle kendisini evden çıkardığını ve arabada tacizde bulunduğunu iddia etti. Bu iddialar üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı, ancak araçta görgü tanığı olmadığı gerekçesiyle dosyada 18 Temmuz 2024'te takipsizlik kararı verdi. Yüreğir Müftülüğü de imam hakkında herhangi bir işlem başlatmadı. Taciz iddialarının cezasız ve yaptırımsız kalması, ailede büyük bir öfkeye yol açtı.
Olayların ardından, F.A.'nın 16 yaşındaki ağabeyi M.A., 25 Kasım'da imam Tarık Karadağ'ı bıçaklayarak öldürdü. Saymaz, F.A.'nın Kuran kursu hocası N.B.'nin durumu fark ederek yetkililere bildirdiğini, ancak gerekli adımların atılmadığını belirtti. N.B., F.A.'yı ağlamaklı gördüğünü ve imamın onu umreye götürmek istediğini söylediğini aktardı. İmam Karadağ ise hakkında başlatılan ilk soruşturmada verdiği ifadesinde, F.A.'yı vefat eden kızına benzettiğini ve ona sadece yardımcı olmak istediğini belirtti. Ayrıca, F.A.'nın kendisine duygusal bir ilgi beslediğini ve karşılık bulamayınca iftira attığını iddia etti.
Saymaz, adaletin sağlanmamasının sonucunda ağabeyin cinayeti işlediğini belirtirken, "Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği"nin ilk defa bir suçluyu savunmak için M.A.'nın avukatlığını üstlendiğini ve yargı sistemindeki eksikliklere dikkat çektiğini aktardı. İsmail Saymaz, savcılığın dava açmaması ve müftülüğün imamı görevden almamasının, cinayetin nedenleri arasında sayılması gerektiğini belirtti.