Milli Savunma Bakanlığı (MSB), mezuniyet töreninde 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' diyen teğmenlere soruşturma açtı.  Gazeteci İsmail Saymaz,  Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) önce soruşturma açılmasını yalanlayıp ardından da teğmenlere soruşturma açması hakkında bilgi verdi ve soruşturmayla ilgili eski Albay Ahmet Zeki Üçok'la konuştuğunu söyledi.

'SORUN OLMAYACAKTI...'

Saymaz Üçok'un kendisine sötledikelrini paylaştı ve 'Bana şöyle dedi, 'Ya Mustafa Kemal'in Askerleriyiz diye slogan atılmasaydı bir sorun olmayacaktı' dedi. Demek sorun buradan geliyor. Demek ki asıl problem bu soruşturma konusu da bu. Mustafa Kemalin askerlerine inceleme yapılacak. Niçin? Ülkenin kurucu önderine duydukları bağlılığı ifade ettikler için.'

'ASIL PROBLEM BU...'

'Teğmenler bunu ilk kez yapmıyor, 90'lardan beri yapıyor. Bu tören Devlet Bahçeli'nin Erdoğan'ın Hulusi Akar'ın Yaşar Güler'in önün defalarca yapıldı. Sorun Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganında. Bu sloganın muhalefetin iktidara attığı slogan olarak değerlendiriyorlar Bunu bir eylem olarak nitelendiriyorlar. Asıl problem bu. Bu slogan askerlerin kurucu liderine, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Başkomutanı'na duyduğu bağlılıktır.' ifadelerini kullandı. 

Kaynak: DEMET SAROVA