Çürümeden ötürü ölüm zamanına ilişkin belirleme yapılamadığını bildiren Saymaz, cesedin her noktasından, istismar da dahil her suçu ortaya çıkaracak 91 bulgu alındığını aktardı.

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta Kuran kursuna gittikten sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi 19 gün sonra, daha önce aramalar yapılan Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içerisinde, üzeri taş ve ağaç dallarıyla kaplanmış bir şekilde bulundu.

Soruşturmada kapsamında Narin'in annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran, iki ağabeyi, üç amcası ve 2 Eylül’de ‘kasten öldürmek'ten tutuklanan köy muhtarı amcası Salim Güran’ın eşi dahil 24 kişi gözaltına alındı.

Narin'in cesedinin götürüldüğü Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki (ATK) otopsi işlemine ise 14 kişilik uzman heyet katıldı. Otopsi işlemleri yaklaşık 11 saat sürdü. Otopsi tutanağına ilişkin bilgiler veren gazeteci İsmail Saymaz, çürümeden ötürü ölüm zamanına ilişkin belirleme yapılamadğını aktardı.

"Cesedin her noktasından, istismar da dahil her suçu ortaya çıkaracak 91 bulgu alındı" diyen Saymaz şu bilgileri verdi:

"Narin’in ön otopsisi bitti. Sol ayağının diz altından kopmuş görüldü, kaval kemiği çuvalın içinde çıktı.
Cesette çürüme başlamış. Gözle görülür şekilde bir kesici aletle ve silahla yaralama yok.
İç kanama yok. Çürümeden ötürü ölüm zamanına ilişkin belirleme yapılamadı. Kesin ölüm sebebi incelemeler sonunda belli olacak. Cesedin her noktasından, istismar da dahil her suçu ortaya çıkaracak 91 bulgu alındı. Ayak kemiği İstanbul Adli Tıp’a gönderilecek, kopmanın sebebi ancak burada tespit edilebilir. Tutanakta “Ciddi çürüme başladığından somut beyanda bulunmanın mümkün olmayacağı” ifade edildi."

Uludağ: Boğazında lezyon var, cesette yer değiştirme ihtimali yüksek

Narin'in otopsi işlemleri için cesedinin götürüldüğü Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde akşam saatlerinde açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren de, "Narin’in konduğu çuvalda terlikleri, çantası, Elif Ba'sı bulundu. Ceset deforme olmuş, ölüm sebebi daha netleşmedi" bilgisi vermişti. 

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ise, "Boğazında lezyon var. Cesette yer değiştirme izi olma ihtimali yüksek" demişti.

Kaynak: T24