Saymaz, Bahtiyar'ın 9 Eylül'deki Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ve 10 Eylül'deki Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifadeleri arasında ciddi çelişkiler bulunduğunu belirtirken, ilk ifadede cesedi yok etme teklifini mısır hasadından sonra verilecek 200 bin TL karşılığında kabul ettiğini, savcılıktaki ifadesinde de kendisine yöneltilen ölüm tehditleri nedeniyle bu teklifi kabul ettiğini vurguladı.

"Diyarbakır’da, sekiz yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesinin üzerinden 22 gün geçti.

Cesedi 19 gün sonra derede bulunurken…

Hala şu dört sorunun yanıtı net olarak verilemedi.

Narin’in kim tarafından, neden, ne zaman ve ne şekilde canına kıyıldı?

Şu an Nevzat Bahtiyar adlı bir köylünün ikrarı ve itirafları var.

48 yaşındaki Bahtiyar, Narin’i amcası Salim Güran’ın öldürdüğünü iddia ediyor.

Bahtiyar, muhtarlık da yapan Güran’ın talimatı üzerine Narin’i Eğertutmaz deresine gömdüğünü ileri sürüyor. Bahtiyar, eylemini ceseti yok etmekle sınırlıyor.

Ancak…

Bahtiyar’ın 9 Eylül günü Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı ile 10 Eylül’de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nda verdiği ifadeler birbirleriyle çelişiyor. İlk ve ikinci ifadede olay örgüsü değişiyor..."

Saymaz, Bahtiyar'ın anlattıklarında önemli ipuçları olduğunu vurguladı. Bahtiyar'ın tutuklanmasına karar verilirken, ifadelerindeki tutarsızlıkların ve muğlak yanıtların, onun ya asli suçlu ya da suç ortağı olabileceği izlenimini güçlendirdiği belirtti.

İsmail Saymaz, soruşturmanın devam ettiğini ve Narin'in ölümüyle ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasının toplumsal ve hukuki bir zorunluluk olduğunu vurguladı. 

Narin'in kaybolduğu 19 günde neler yaşandı?

Olay, 21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Saat 13.50’de evden çıkarak Kur'an kursuna giden Narin Güran, o gün en son 18.47’de görüldü. Evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aradı. Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi.

Bunun üzerine bölgeye Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Kaynak: T24