Yazısında, İsrail'in Gazze'de uyguladığı şiddeti İran'a taşıdığını şu sözlerle anlattı; "İsrail, Gazze’de uyguladığı devlet terörünü İran’a taşıdı. Çiçeği burnunda İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’a davet edilen Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, misafir edildiği konuta yönelik saldırıda bir korumasıyla birlikte öldürüldü."

İsmail Saymaz: İsrail, Gazze’de uyguladığı devlet terörünü İran’a taşıdı!

İran'ın prestijine darbe vuruldu

Saymaz, bu saldırının İran'ın prestijine büyük bir darbe vurduğunu ve İran'ın bu saldırıyı önleyememiş olmasının ülkenin güvenlik zaafını gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in bu tür operasyonları gerçekleştirmedeki yeteneğine dikkat çekerken ve İran'ın buna karşı henüz etkili bir yanıt verememiş olmasını eleştirdi.

Saymaz, Türkiye'nin İsrail'e karşı söylemleri ve Filistin politikasını da değerlendirdi. Türkiye'nin Filistin konusundaki tutumunu eleştiren Saymaz, Türkiye'nin İsrail'e karşı güç kullanma ihtimalinin gerçekçi olmadığını, bunun yerine İsrail üzerinde diplomatik baskı kurmanın daha etkili olacağını söyledi.

"İslam aleminin fedaisi Türkiye mi olacak?"

İsmail Saymaz ayrıca şunları ekledi: "Türkiye’nin ABD’yi arkasına alan İsrail’e askeri güç kullanması elbette düşünülemez. Ülkemizin Filistin’i korumak gibi dış bir politikamız ve ödevimiz yoktur. Arap devletleri kıllarını bile kıpırdatmazken İslam aleminin fedaisi Türkiye mi olacak?"

Saymaz, son olarak İsrail'in bölgesel gücünü ve etkisini pekiştirdiğini, İsrail'in geçmişte de bölge ülkeleri karşısında üstünlük kurduğunu hatırlattı.

Kaynak: HABER MERKEZİ