Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın bir röportajda “Bir buçuk sene sonra İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız?” sorusuna “Gayet hazırım” diye karşılık vermesi gündem olmuştu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın sosyal medya hesabından yaptığı “siyasi kariyerizm zehirdir” çıkışının Sinem Dedetaş’a yönelik olduğu değerlendirilmişti. Kulislerde alevlenen tartışma sürerken İsmail Saymaz, İmamoğlu sonrası için anılan 4  ismi yazdı. Bunlardan birinin Sinem Dedetaş olduğunu belirten Saymaz, “Dedetaş’ın üç ay önce seçildiği Üsküdar’a odaklanmak yerine şimdiden İstanbul’a hazırlandığını beyan etmesi siyasi acemiliktir. Bu dikkat dağınıklığı ve odaklanma problemi Dedetaş’a zarar verir” eleştirisi getirdi.

Bir diğer ismin Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat olduğunu ifade eden Saymaz, “İki dönemdir Beşiktaş’ı yöneten Akpolat, İstanbul'un başkanları arasında parti yapısında ve tabanda en güçlü isim. CHP İl Başkanı Özgür Çelik ile Kartal, Adalar, Beyoğlu ve Avcılar belediye başkanları Akpolat’a yakın” değerlendirmesinde bulundu.

Bir diğer ismin Mahir Polat’ın da beraber hareket ettiğini ifade ettiği Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan olduğunu kaydeden Saymaz, “Şahan, 31 Mart’tan önce İBB İstanbul Planlama Ajansı’nın başındaydı. Şahan’ın adı da İmamoğlu sonrası için geçiyor” dedi.

Saymaz son ismin de Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel olduğunu söylediği yazısında, “Kadıköy ve Tuzla belediye başkanlarının Adıgüzel’e yakın oldukları belirtiliyor. Genel başkan yardımcılığı, MYK üyeliği ve milletvekilliği yapan Adıgüzel de tabanda tanınıyor” diye yazdı.

Saymaz ayrıca Mahir polat’a yönelik de şu eleştiride bulundu:

“Polat’ın 31 Mart öncesine kadar birlikte çalıştığı Dedetaş’a telefon açmak veya mesaj yazmak yerine Twitter’dan ‘sallaması’ şık olmadı. Polat, eleştiri değil, icra makamındadır. İBB’yi, İmamoğlu’nu ve ilçe belediye başkanlarını eleştirmek istiyorsa makamından kalkarak yapması daha doğru olur.”

Kaynak: HABER MERKEZİ