Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevden af talebi kabul edildi, yerine Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı.

668323D0F36F3A776E7F6184

'SEN HABERİ PATLATTIN...'

İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde Fahrettin Koca'yla ilgili ilginç bir detayı paylaştı. Koca'nın istifası, ilk olarak Saymaz'ın Halk TV'de yaptığı bir haberle kamuoyuna duyurulmuştu. Saymaz, Fahrettin Koca'nın beş gün daha görevde kalmasının kendi haberinden dolayı olduğunu öne sürdü. Gazeteci su sözler yer verdi; "Türkiye, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiği bilgisini geçen hafta perşembe gecesi Halk TV’de benim haberimle öğrendi. Gece Resmî Gazete’yi bekledik. Geciktikçe gecikti. Saat 1’de yayınlandığında, bakan değişikliğinin yer almadığını gördük. Ertesi gün AK Partili bir kaynağım, “Sen haberi patlattığın için Resmî Gazete’den çıkardılar.” dedi.

'VERDİĞİM BİLGİLER DOĞRULADI'

'Koca, beş gün daha Sağlık Bakanlığı makamında oturduysa bu biraz benim sayemde oldu. Dün gece de Halk TV’deydik. Değerli Barış Terkoğlu, kabine değişikliğini sordu. Koca’nın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin gidebileceğini söyledim. “Bakan değişiklikleri bu gece Resmî Gazete’de yayınlanabilir” diye ekledim. Dakikalar sonra Özhaseki’nin istifa açıklaması Twitter’a düştü. Koca’nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu’nun ve Özhaseki’nin yerine eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum’un atanacağını açıkladım. Verdiğim bilgiler doğrulandı...'

Editör: Demet Sarova