İsmailağa Cemaati'nden İsmail Hünerlice, geçen aylarda Türkiye’nin, Gazze'de saldırılarını sürdüren İsrail ile ticari ilişkilerin devam etmesinin doğru olduğunu savunmasıyla gündem olmuştu.

Ismail Hunerlice 1140X720

'TÜRKİYE İSRAİL'E ÜRÜN GÖNDEREBİLİR'

Hünerlice, sosyal medya hesaplarından paylaştığı vaazında; 'Türkiye’nin İsrail’e ürün göndermesine karşı olmadığını' söyledi. Bazılarımız diyor ki, ‘Vay efendim ülkemiz oraya niye malzeme gönderiyor?’ Ya hu tamam da burada savaş durumunda bile, İslam hukukumuz diyor ki, ‘Vatandaşın suçu yok.’ Savaş yapıyorsan 50 bin kişiyle orada 5 milyon insan var… 5 milyon insan açlıktan mı ölsün? İslam böyle bir şey yapmaz, insanları açlıktan öldürmez. Onun için ülkemizin oraya (İsrail’e) ürün göndermesine karşı değilim. Yahudi’ye silah gönderse, orada tamam… Oturulur, tartışılır.' ifadelerini kullanmıştı. 

SÖZLERİ DİKKAT ÇEKTİ

 İsmail Hünerlice bu kez bambaşka bir video ile adından söz ettirdi. İsmail Hünerlice yeni vaazında “Dünyadan ahirete götürülen tek ibadet sakaldır. Sakal kesmek haramdır, sakal bırakmak farzdır.” dedi. Bu sözleri sosyal medyada gündem oldu. 

Muhabir: LİLA OKYANUS