Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, eylül ayına sayılı günler kala yeni ay için gram altın tahminini açıkladı.

YouTube kanalında konuşan Memiş, "Borsa İstanbul 9668 puandan günü tamamladı. Yüzde 2.5 düşüşle haftayı tamamladı. Biz Borsa İstanbul'da 9400 beklentimizi açıklamıştık, fiyatlar bizi haklı çıkarmaya devam ediyor. Borsa tarafında bizi bekleyenlere ben işaret vereceğim. Biz gümüşte beklemeye devam ediyoruz. Gümüşten çıkıp da borsaya girebilir ya da altının yarısıyla borsaya girebiliriz ama şimdi beklemeye devam ediyoruz" dedi. 

Piyasalarda Buyuk Dusus Altin Dolar Ve Euro Eridi R8 W

DOLARIN DEĞER KAYBINA DEĞİNDİ

Sözlerine "Dolar kuru 33.96 TL'de. Serbest piyasalarda 34 lira üzerine bir kur var. Resmi kur ile serbest piyasalar arasında makas aralığı var, bankadaki dolarını fiziki çek, serbest piyasada sat demiştim. Daha karlı oluyorsun. Önümüzdeki haftadan itibaren resmi kurla serbest piyasaların yine entegre olacağını söyleyebilirim. Uluslararası piyasalarda ise dolar değer kaybetti..." diye devam eden Memiş doların değer kaybına değindi. 

FED AÇIKLAMASI SONRASI NE OLDU?

Memiş, "Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının ardından dolar değer kaybetti. Dolar endeksinde 92 öngörüm vardı. Bunun arkasındayım. Euro/dolar paritesinde 0.68'lik yükselişle hafta tamamlandı. Yıl sonu beklentimiz 1.12'ydi. 1.1196, yani 1.12 görüldü. Bu beklentimiz de daha önce gerçekleşti. Önümüzdeki haftalarda açılışlar nasıl olacak, cevabını vermiş olacağım" ifadelerini kullandı. 

Piyasa1(1)

"UCUZ YIRTTIK..."

 "Ons altın 2510 dolarda. Bu hafta 2470 dolara kadar gerileyen bir ons altın vardı. Bu hafta bunu bekliyorduk, gerçekleşti. Burada alımı yaptılar. Ucuz yırttık. 2518 dolara kadar yükseldi. Bu hafta tarihi bir rekorla 2532 dolara kadar yükselmişti, ardından 60 dolar gerileyen ons altın gördük. Orada alanlar aldı, bu işi bitirdi. 2520 dolar direnci var, aşağıda 2497 dolar desteği var. Önümüzdeki hafta artık net şekilde hangi bant aralıklarını takip edeceğimizi yorumlayacağız.

14126482 728Xauto

"ALTINI OLAN TUTSUN"

Powell, faiz indirimi sinyali verdi. Piyasalarda coşku oluştu. Gram altın, Kapalıçarşı'da 2806 lira. 2813 lirayı görerek tarihi rekoru da gördü fiziki tarafta gram altın. 2830-2880 bant aralığımız vardı, eylülde bunu göreceğiz. Ağustosun zirvesi 2813 lira oldu. Her ay yeni bir rekor kırıyor. Elinde altın bulunduranlar, tutmaya devam etsin. Beklentimiz 3000-3500 lira aralığında." sözleriyle önümüzdeki günlerde yaşanabilecek tabloyu gözler önnüne seri. 

Kaynak: DEMET SAROVA