Gram altının serbest piyasalarda 2 bin 707 TL'ye kadar artış gösterdiğini belirten İslam Memiş, ABD'deki enflasyon verisinin ardından trendin daha belirgin hale geleceğini ifade etti. Ons altının gram altının yönünü belirlediğini söyleyen Memiş, gram altın yatırımcılarının ons altını takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Ağustos ayında 2 bin 730 TL seviyesindeki öngörüsünün sabit olduğunu belirten Memiş, gram altının her ay yeni rekorlar kırmaya devam edeceğini söyledi.

Memiş, Orta Doğu'daki gerginlik arttığı sürece küresel ekonomideki belirsizliğin de süreceğini söyledi.

Memiş, “Bölgedeki gerginlik, yatırım araçlarına da yansıyor. Borsada negatif seyir sürüyor. Döviz kurlarında ise stabil bir durum var. Gümüş ve altın fiyatlarında denge arayışı bulunuyor. Kripto paralarda da belirsizlik hakim. ABD'de enflasyon verisi açıklanacak. Yarın önemli bir gün.” ifadelerini kullandı.

Memiş'in piyasalara ilişkin kişisel YouTube kanalından yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

Dolar endeksi 102.71 seviyesinde. Enflasyon verisi öncesinde dolar endeksi destek seviyelerine çekildi. Yarın 103 seviyesinin üzerine ataklar görülebilir. ABD enflasyonunda 2 ihtimal bulunuyor. Ya piyasaların beklediği gibi yüzde 3 olarak duyurulacak ya da benim beklediğim gibi yüzde 2.9 olarak açıklanacak

Yüzde 2.9 olarak duyurulursa varlıklar dolar karşısında değer kazanacak. Yüzde 3 olarak açıklanırsa da değer kaybedecek. Saat 15.30'da bu sorunun yanıtını alacağız.

BORSA

BİST 100 endeksinde 9 bin 850-10 bin 200 puan aralığını takip edeceğimi söylemiştim. Bu öngörüm halen geçerli. Borsa tarafında beklemeyi devam ettireceğiz. Teknik olarak yükselişlerin sürmesi için 10 bin 200 puan seviyesinin yukarı yönlü kırılmasını dile getirmek isterim. Negatif görünüm maalesef sürüyor.

DOLAR

Dolar kuru 33,54 TL seviyesinde. Yatay ve sakin bir süreç var. Baskılanma sürüyor. Sene sonu için pozitif beklentimiz olduğu için düşüşleri alım fırsatı olarak göreceğim. Bir gerileme gördük dolar endeksinde. Şu anda 102,69 seviyesinde.

ONS ALTIN

Ons altının fiyatı 2 bin 470 dolar seviyesinde. Eğer yüzde 2.9 civarında bir enflasyon açıklanırsa bu kez ABD Merkez Bankası (Fed) eylül ayı itibarıyla faiz indirimlerini fiyatlayacağı için 2 bin 520 dolar direncini test edebilir. Ona göre karar vermek lazım. Yarını bir görelim.

GRAM ALTIN

Serbest piyasalarda gram altında 2 bin 707 TL’ye kadar artış gördük. ABD’deki enflasyon verisinin ardından trend biraz daha ortaya çıkacak. Burada yaşanacak satışlara göre kendine bir yön belirleyecek. Ons altın nereye gram altın da oraya. Gram altın yatırımcısının ons altını takip etmesi şart. Ağustos ayında 2 bin 730 TL seviyesi öngörüm sabit. Korumayı sürdürüyorum. Her ay yeni bir rekor kıran gram altın karşımızda olmaya devam edecek.

GÜMÜŞ

Gümüşün gram ve ons fiyatında düşüşler var. Gümüşün gram fiyatı 29,75 TL. Gümüşte, altına oranlar değer kaybı yaşandı. Elinde altın, dolar bulunduran ve gümüş alacak yatırımcının ucuz olduğunu bilmesi gerekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ