Finansal analist İslam Memiş gram altın için Ağustos ayı tahminlerini açıkladı. Aşağı yönlü hareket eden altın ve gümüşle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmeler yapan Memiş, altın, gümüş, bitcoin ve borsanın değer kaybettiğinin altını çizerek 'ABD borsalarında da düşüşler var. ABD'de şirketler değer kaybetti, bilançolar kötü. Bugün her şey değer kaybediyor...' dedi. 

slam-memis-6

YouTube kanalında yaptığı yayında ise; 'Gram altın yatırımcısı arkadaşlarımıza ons altını takip edin, ‘ons altın nereye gram altın oraya’ uyarılarımız var. Yaklaşık 1 aydır bu böyle. Gram altın tarafında 2.580 – 2.680 TL aralığını takip edeceğimizi ifade etmiştim. Gram altın bu bant aralığında oyalanıyor.' ''Muhtemelen bir iki hafta daha oyalanacak. Ons altın da 2.380-3480 dolar aralığını nasıl birkaç hafta takip edeceksek gram altında da bu aralığı takip etmeyi sürdüreceğiz. Ama yine Ağustos ayında 2700 hatta üzerini göreceğiz.'

Islam Memisten Altin Fiyatlari Uyarisi Saat 1530A Kadar Vaktiniz Var 17201690864232

İslam Memiş, gram altın için ağustos tahminini açıkladı "Gümüşün dili olsaydı ve benimle konuşuyor olsaydı, şunu sorardım: ‘Altınım var ama senden yok, altınımla senden alayım mı?’ O da ‘Al, görmedin mi hâlâ benim gücümü, ilk yarıda indirmedim mi onu tahtından’ derdi. Dolar, TL, Altın bunlar karşısında bugün ben ucuz kaldım” dedi. Memiş, daha önceki bir yorumunda da gümüşün 2024'te altına kıyasla daha iyi performans gösterebileceğini ve sabırlı yatırımcıların gümüşten kazanç sağlayacağını ifade etmişti.

Kaynak: DEMET SAROVA