İşinizden ayrılmak genellikle zor bir karardır. Ancak bazen sağlığınızı, gelmenizi, refahınızı ve geleceğinizi tehdit eden tehlike işaretlerini tetikleyen bir durumdaysanız bu doğru seçimdir. Atılım yapma zamanının geldiğini gösteren yaygın işaretler arasında büyüme fırsatlarının eksikliği, toksik bir çalışma ortamı, azalan ilgi veya etik sorunlar yer alıyor.

Elbette, işinizden ayrılmanın mali sonuçlarını her zaman göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu nedenle, bunun atmanız gereken bir adım olduğunu düşünüyorsanız, önceden plan yapmanız faydalı olacaktır.

PSİKOLOGLA KONUŞUN

Hayatımızın çoğunu işte geçiriyoruz. Bu nedenle işinizin korku değil memnuniyet kaynağı olması gerektiğini unutmamak önemlidir. Mevcut işiniz hayatınızda olumlu bir etki yaratmıyorsa, ciddi bir strese yol açıyorsa, iç güdülerinize güvenmeniz ve ne zaman yola devam etmeniz gerektiğini bilmeniz önemlidir.

Eğer bu, kendi başınıza üstesinden gelemeyeceğiniz kadar zorlayıcı görünüyorsa, bu süreçte size yardımcı olması için bir psikologla konuşmayı düşünebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ