IŞİD terör örgütüne mensup oldukları ileri sürülen yedi şüphelinin yargılanmasına Almanya'da başlandı. Alman savcılar, yaşları 21 ile 47 arasında değişen şüphelilerin ülkede terör hücresi kurduğunu ileri sürüyor.

SALDIRI YAPACAKLARDI

Başsavcı Simon Henrichs, "Avrupa'da dikkat çekici saldırılar gerçekleştirme amacı güdüyorlardı" dedi. İddianameye göre; Almanya'da ve Batı Avrupa'nın başka yerlerinde olası saldırı yerlerini araştırdılar. Ancak somut planlara dair hiçbir kanıt ortaya çıkarılmadı.

1 YILDIR TUTUKLULAR

Mahkeme sözcüsü, adamların şimdiye kadar iddialar hakkında sessiz kaldığını söyledi. En yaşlı sanığın savunma avukatı, duruşmanın başında iddiaları reddetti ve müvekkilinin terörist olmadığını açıkladı. Yedi kişi, bir yıl önce Kuzey Ren Vestfalya'nın çeşitli yerlerinde gözaltına alınmış ve o tarihten bu yana tutuklu olarak tutuluyordu.

PARA TOPLAMIŞLARDI

Düsseldorf'taki Yüksek Bölge Mahkemesi'nde yargılanıyorlar. Mahkeme, Ocak ortasına kadar 45 duruşma günü planladı. Savcılar; söz konusu kişilerin Rusya-Ukrayna savaşını kendi lehlerine kullanarak Ukrayna üzerinden Almanya'ya ulaştıklarını söylüyor. Federal savcılık temsilcisine göre; Almanya'da bir zamanlar IŞİD terör hücresi kurmuşlar ve tutuklu bulunan IŞİD teröristleri için para toplamışlardı. Bu kişilerin 5'i Tacikistan'dan, 1'i Kırgızistan'dan, 1'i de Türkmenistan'dan...

Muhabir: Münevver Beyza Morgül