Arjantin'de yağlı tohum işçilerinin grevi, şirketlerle ücret görüşmelerinin durması nedeniyle 7. güne girdi. San Lorenzo Bölgesi Yağlı Tohum İşçileri ve Çalışanları Sendikası (SOEA) sekreteri Martin Morales, "Greve devam edeceğiz" dedi.

TERMİNALLER ETKİLENDİ

İki sanayi sendikası, işçilerin maaşlarının yüksek enflasyonun üzerinde kalması için greve girmişti. Morales, etkilenen şirketlerin henüz sendikalarla müzakerelere başlamadığını söyledi. Grev, Arjantin'in tarım ve tarımsal sanayi ihracatının yüzde 80'inden fazlasının taşındığı Rosario'nun kuzeyindeki terminalleri etkiledi.

3F99D449Cb78B790Dae2C0D348Bd0C43

BÜYÜK ÖLÇÜDE BAĞLI

Dünyanın en önemli tarım ihracat merkezlerinden biri olan Rosario'da pazar günü en az 30 gemi daha gecikmeli olarak yola çıktı. Arjantin önemli bir tahıl üreticisi olup soya fasulyesi yağı ve soya fasulyesi küspesinin en büyük ihracatçısıdır. Ülke ekonomisi, tahıl ihracatından elde edilen döviz fonlarına büyük ölçüde bağımlı.

YAĞLI TOHUM NEDİR?

Dünyada tohumlarında yağ içeren birçok bitki olmasına rağmen, bugün sanayide işlenerek bitkilerin başında; Soya, ayçiçeği, pamuk, kanola, yer fıstığı, susam, aspir ve keten gelmektedir.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül