Yetkililer, bu hafta Nevada'daki bir hapishane kavgasında öldürülen üç mahkumdan birinin, başka bir cezaevinde işlenen cinayetteki rolü nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Anthony Williams olduğunu söyledi. 41 yaşındaki Williams, beyaz ırkın üstünlüğüne inanan bir çetenin üyesiydi.

ÇOK AZ AYRINTI VAR

Kavgadaki 3 ölümün dışında dokuz mahkum da yaralandı. Cezaevi ve eyalet yetkilileri o tarihten bu yana çok az ayrıntı açıkladı. Ancak White Pine County Şerifi Scott Henriod, üç adamın da bıçak yaraları veya kesici alet yaralanmaları nedeniyle öldüğünü doğruladı.

BİRİ ÇETE LİDERİ

Henriod, "Bu devam eden bir soruşturma" dedi. Daha önce kimliği belirlenen diğer kurbanlar; 22 yaşındaki Connor Brown ve 42 yaşındaki Zacharia Luz olarak açıklandı. Luz, "beyaz ırkın üstünlüğüne inanan hapishane çetesinin sokak lideri" olarak tanımlandı.

GÖREVLİLER İYİ

O ve Williams; 2019'da cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı, gasp ve kimlik hırsızlığıyla suçlanan çetenin 23 itibarlı üyesi arasındaydı. Yetkililer, hapishanedeki şiddete neyin sebep olduğunu henüz söylemedi. Ancak herhangi bir cezaevi görevlisinin yaralanmadığı ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ