Apple'ın iPhone 16 ailesini tanıtacağı "Glowtime" etkinliği başladı. Yeni iPhone modellerinin yanı sıra Apple Watch Series 10 ve AirPods 4 modellerinin de tanıtıldığı etkinliğin hiç şüphesiz en beklenen ürünleri ise iPhone 16 modelleri. İşte etkinlikte tanıtılan ürünler...

APPLE WATCH SERIES 10


Apple’a göre bugüne kadar üretilmiş en ince Apple Watch modeli olan Apple Watch Series 10, daha yuvarlak bir tasarım ile birlikte tanıtıldı. 50 metreye kadar suya dayanıklı olan yeni akıllı saat, 30 dakikada yüzde 80 oranında şarj olabilecek.

Gücünü S10 çipten alan ve Jet Black, Rose Gold ve Silver renk seçenekleri olan yeni Apple Watch Series 10, uyku apnesi durumlarında da uyarabiliyor.

Apple Watch Series 10’un titanyum kasaya sahip versiyonu da bulunuyor. Yeni Apple Watch Series 10’un fiyatı 399 dolardan başlıyor.

Öte yandan etkinlikte Apple Watch Ultra 2 için Satin Black isimli yeni bir renk seçeneği eklendi. Yüzde 95 dönüştürülmüş titanyum kullanılan yeni Apple Watch Ultra 2’nin fiyatı ise 799 dolar.

AiRPODS 4


Apple Yeni Apple Watch modelleriyle birlikte yeni AirPods 4 kablosuz kulaklık modelini de tanıttı. H2 çip kullanılan bu modelde, USB-C girişi bulunuyor ve 30 saat kullanım süresi sunuyor. AirPods 4’te aktif gürültü engelleme özelliği de mevcut. AirPods 4’ün fiyatı 129 dolar. Aktif gürültü engellemeli modelin fiyatı ise 179 dolar.

Apple, AirPods Max'e yeni renk seçenekleri, AirPods Pro’ya ise yeni sağlık özellikleri eklemiş durumda.

iPHONE 16 VE iPHONE 16 PLUS

Apple Apple Watch Series 10 ve AirPods 4'ün ardından sonunda merakla beklenen iPhone 16 modellerini de görücüye çıkardı.

iPhone 16'nın özellikleri arasında ekran boyutları dikkat çekiyor. iPhone 16 6.1 inç, iPhone 16 Plus ise 6.7 inç ekran boyutuna sahip. Yeni iPhone'ların yan kısmında beklendiği gibi bir Capture tuşu bulunuyor.

Biraz da iPhone 16'nın teknik özelliklerinden bahsedelim. iPhone 16 ailesinde A18 çip kullanılıyor. Apple Intelligence'ı destekleyen iPhone 16, yapay zeka özelliklerine de sahip.

iPhone 16'nın Apple'ın "Camera Control" tuşu dediği yeni tuşu, kamerayla ilgili bazı işlevlerin (yakınlaştırma gibi) yapılmasını sağlıyor.

48 megapiksel ana kameraya sahip olan iPhone 16'nın ikinci kamerası ise 12 megapiksel çözünürlüğünde. iPhone 16, makro fotoğrafçılık özellikleri de sunuyor.

iPhone 16, daha önce yalnızca iPhone 15 Pro ile çalışan Resident Evil 7 Biohazard ve Assassin's Creed: Mirage gibi oyunları da destekliyor. Apple'ın aktardığına göre iPhone 16, yeni termal optimizasyonlar sayesinde oyun için %30 daha yüksek sürdürülebilir performans sunuyor. Ayrıca, ray tracing desteği de mevcut.

Kaynak: Haber merkezi