Cumhuriyet tarihinin ilk Külliye Projesi olan Ahi Evran Külliyesi Zanaatkarlar Çarşısı'nda faaliyet gösteren Melek Boynueğri Kürkçü, yurtdışından ithal ettiği özel iplerle halı dokuma ve oniks işlemeciliği yapıyor. Oniks taşından özel objeler ve takı setleri üretmek için farklı teknikler kullanarak kesme, oyma, cilalama ve şekillendirme gibi işlemleri gerçekleştiriyor.

Ayrıca, makine desteğiyle halı dokuma işine de el atan Kürkçü, oniks taşı ve halı dokuma sanatının güzelliklerini başarıyla sergiliyor. İnternet üzerinde izlediği videolardan ilham alarak KOSGEB desteğiyle yurt dışından getirdiği makinesiyle Kırşehir'de bir ilki başarmış ve iş hayatına başlamıştır

Kürkçü, "Makineyi getirdikten sonra evimde hobi olarak bu işi yapmaya başladım. Amatör çalışmalarımda güzel sonuçlar elde edince hobimi işe çevirmeye karar verdim. İnternet üzerinden ve mimarları desteği ile çalışıyoruz. Ürünlerin çokluğu değil kişiye özel üretilmesi en önemli başarımız. Yurt içi ve yurtdışı satışlarımız var. Makine ile halı dokuma işlemi, geleneksel el dokuma yöntemine göre daha maliyeti de düşük buda bize avantaj sağlıyor" ifadelerini kullandı.

iha

Editör: Eray Erginbaş