Tarihi eser koleksiyoncusu Richard Dana Moore, çevrimiçi ikinci el mağazalarında gezinmeyi alışkanlık haline getirmişti. Bir gün ilgisini çeken bir eşyayla karşılaştı. George Washington'ın çadırının parçasını içerdiği iddia edilen çerçevelenmiş bir eşya gördü.

AMAN BOŞ VER!

Moore, "Kendi kendime bunun imkansız olduğunu söyledim. Piyasada çok sayıda sahte parça var" dedi. İlana şüpheyle yaklaştığı için ilk başta iki hafta boyunca teklif vermeyi erteledi. En sonunda, "Aman boş ver dedim. Bunun için teklif vereceğim. 1700 doların biraz üstünde bir rakam karşılığında aldım. Yakınlarımdaki insanlar bana kazıklandığımı söyledi" diye konuştu.

10 BİNLERCE DOLAR

İlk başta bunu karısına söylemedi. Ancak çadır parçasını yetkililere inceletti ve gerçek olduğu ortaya çıktı. Değerinin 10 binlerce dolar olduğu düşünülüyor. Şu anda onu bir müzeye verdi. Parça, 5 Ocak 2025'e kadar burada kalacak ve ardından Moore'a iade edilecek.

İLGİ GÖSTERİLİYOR

George Washington, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk başkanıdır. Doğal olarak ülkesinde tarihin en önemli şahıslarından biri olarak sayılır. Onunla ilgili bütün eşyalar inanılmaz derecede ilgi çekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ