Nezir Düzenli resmen Ufuk’ta Nezir Düzenli resmen Ufuk’ta

İnternette bulduğunuz ev yapımı tarifler söz konusu olduğunda, güneş kremleri ciddi anlamda sıkıntı yaratabilir. Cilt bakımı şakaya gelmez. Kontrollerden geçmiş ürünlere ulaşmak veya sizin için en etkili seçenekler konusunda doktorunuza danışmak hayati önem taşır.

SIKI TESTLERDEN GEÇİYORLAR

Kopelman Estetik Cerrahi'de dermatolog olan Dr. Hannah Kopelman, "Ev yapımı güneş kremleri genellikle etkili değil. Ticari güneş kremleri, geniş spektrumlu koruma sağladıklarından ve doğrulanmış bir SPF derecesine sahip olduklarından emin olmak için sıkı testlerden geçiyor" dedi.

KISA VE UZUN VADEDE FAYDALI

Floridalı bir dermatoloğu olan Doktor Anna Chacon'a göre; güneş kremi günlük cilt bakım rutininin vazgeçilmez bir parçasıdır. Chacon, "Cildinizin sağlığı için güneş kremi önemlidir ve günlük olarak uygulanması gereken önleyici bir üründür. Kısa vadede güneş yanığını önler; uzun vadede yaşlanma karşıtı olabilir ve sizi cilt kanserinden koruyabilir" şeklinde konuştu.

HİÇ SÜRMEYİN DAHA İYİ

Doktor Anna Chacon, "Ve belki de güneş kremini hiç sürmemekten daha korkutucu olanı, ev yapımı bir güneş kreminin sizi bu risklerden koruyabileceğini varsaymaktır. Ev yapımı güneş kremi tariflerini internette paylaşmak tehlikelidir. Çünkü insanlara yanlış bir güvenlik duygusu verebilir. Bu tarifleri verenler gerçekten sorumsuzca davranıyor" açıklamasında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ