Yetkililer; tuhaf bir olayda, 20 yaşındaki Edward Kang'ın, çevrimiçi video oyunundaki rakibine zarar vermek amacıyla New Jersey'den Fernandina Beach/Florida'ya uçtuğunu söyledi. Nassau İlçesi Şerifi Bill Leeper'e göre; Kang, oyunda "kötü insan" olarak gördüğü kurbanını hedef aldı. Bu durum şiddete dönüşen bir çatışmaya yol açtı. Kang şimdi ikinci derece cinayete teşebbüs suçlamasıyla karşı karşıya. Kurbanın da saldırganla aynı yaşlarda bulunduğu öğrenildi.

ÇEKİÇ VE EL FENERİ ALDI

Tutuklama raporuna göre; Kang'ın yolculuğu New Jersey'deki evinden ayrıldığında başladı. Annesi polise, onun yıllar önce çevrimiçi oyun oynarken tanıştığı bir arkadaşını ziyaret ettiğine inandığını söyledi. Kang, Newark Liberty Uluslararası Havalimanı'ndan saat 19.35'te Delta uçağıyla yola çıktı ve gece saat 02.00 civarında Jacksonville Uluslararası Havalimanı'na ulaştı. Daha sonra otele yerleşti ve bir nalburdan çekiç ve el feneri satın aldı. Bu eşyaların daha sonra yetkililer tarafından otel odasında bulunduğu bildirildi.

ÜVEY BABASI KURTARDI

Olay; Kang'ın, kurbanın evine girmesiyle ortaya çıktı. Şerif Leeper, Kang'ın tamamen siyah bir kıyafet, eldiven ve maske taktığını, çekiciyle birlikte saldırı pozisyonu aldığını kaydetti. Leeper, kurbanın üvey babasının çığlıkları duyarak uyandığını, üvey oğlunu yerde, Kang'ı da elinde bir çekiçle bulduğunu söyledi. Baba, Emniyet güçleri gelene kadar Kang'ı dizginlemeyi başardı! Dedektifler geldiğinde evin girişinde önemli miktarda kan gördü. Kurban, başından ciddi şekilde yaralanmıştı ancak daha sonra hastaneden taburcu edildi. Kang, yetkililerle konuşmayı reddetti ve avukat istedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ