Instagram, Twitter ile birlikte en çok kullanılan sosyal medyalardan birisi olarak gösteriliyor. Birçok özelliği içinde barındıran Instagram'da fotoğraf paylaşma, hikaye paylaşma, video paylaşma gibi özellikler barındırıyor. Hatta içinde yer alan özelliklerle videolarınızı ve fotoğraflarınızı başka bir görünüme dönüştürebiliyorsunuz. Fotoğraflarınızı, Instagram'da yer alan şablonlar yardımıyla videoya dönüştürme şansına da sahipsiniz. Kendi mağazanızı kurup, satış yapma imkanına da sahipsiniz. Ancak bunun yanında en çok merak edilen konuların başında ''Instagram'da profilime girenleri nasıl görebilirim?'' sorusunun cevabı merak ediliyor.

INSTAGRAM PROFİLİNE GİRENLERİ GÖREBİLME ÖZELLİĞİ

Instagram'da profilinizi ziyaret edenleri görebilme gibi bir özellik bulunmuyor. Bununla ilgili birçok özellik olsa da bunların hiçbiri resmi Instagram tarafından oluşturulmuş güncellemeler değil. Ancak sayfanızı ziyaret eden kişi sayısını görebiliyorsunuz.

Örneğin paylaştığınız hikayeyi kimin izlediğini görebiliyorsunuz. Ancak aynı kişi defalarca izlediğinde bunu göremiyorsunuz. Yine Instagram'da özel bölümlere ayırdığınız geçmiş hikayeleri, daha sonra izleyenleri görme şansınız bulunmuyor.

INSTAGRAM'A DA BU ÖZELLİK GELİR Mİ?

Twitter'da profilinizi ziyaret edenleri görebilme özelliği yakın zamanda hayata geçecek. Instagram'da bu özelliğin devreye gireceği ile alakalı henüz bir gelişme yok. Elon Musk gibi Instagram'ın sahipleri de böyle bir özellik eklemeyi düşünürlerse, birçok kullanıcı mutlu olacak. Çünkü Instagram kullanıcıları, sayfalarını ziyaret edenleri görmeyi umut ediyor.

INSTAGRAM, EN ÇOK ZİYARET EDİLEN SOSYAL MEDYA ARASINDA

En çok ziyaret edilen uygulamalardan biri olan Instagram'da birçok özellik bulunuyor. Fotoğraf ve video paylaşım sitesi olarak kullanılan Instagram artık birçok kişinin alışverişini yaptığı ya da mağaza oluşturduğu platformlar arasında bulunuyor. İçerik üreticileri, reklam gelirleriyle Instagram'ı bir iş olarak görmeye devam ederken, yeni bir hamle geldi. 

Instagram, Twitter'a rakip olmak için Threads'ı kurdu. Instagram üyeliğiniz ile abone olabileceğiniz platform kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Twitter'da Elon Musk'ın getirdiği yeniliklerden rahatsız olan bir kesim, Threads platformunda yer edinmeye çalışırken, ilk günlerde yoğun ilgi gösterildi. Ancak günden güne Threads uygulamasına gösterilen ilgi azaldı. Bunun nedeni olarak; Twitter'ın tartışma, haber paylaşma konusunda edindiği yeri tam olarak kıramaması gösterildi.

Editör: Orhan Duman