Sosyal medya devi Meta, Instagram platformuna yeni bir özellikle kullanıcı deneyimini genişletiyor. Yeni duyurulan özellikle birlikte, Instagram Hikayelere artık genel olarak yorum yapılabilecek. Daha önce sadece özel mesajlarla cevap verilen hikayeler, bu özellik sayesinde daha etkileşimli hale geliyor.

YORUM YAPMA ÖZELLİĞİ GELİYOR

Instagram Hikayelere eklenen yorum yapma özelliği, kullanıcıların paylaşımlarına yalnızca hikayeyi paylaşan kişiyle karşılıklı takip ilişkisi olanlar tarafından yorum yapılmasına imkan tanıyacak. Böylece, yorumlar daha kişisel bir etkileşim ortamı sağlarken, diğer kullanıcılar bu yorumları görebilecek.

YORUMLAR 1 GÜN SONRA KAYBOLACAK

Hikayeler gibi geçici olan bu yorumlar, paylaşıldıktan 24 saat sonra otomatik olarak silinecek. Instagram sözcüsü Emily Norfolk, kullanıcıların her hikaye için yorumları aktif hale getirme ya da kapatma seçeneğine sahip olacaklarını belirtti. Ancak bu yorumların arşivlenip arşivlenmeyeceği konusunda henüz net bir bilgi verilmedi.

Meta'nın bu yeni hamlesi, kullanıcıların Instagram'da daha fazla etkileşim kurabilmesini amaçlıyor. Reels ve Hikayeler gibi popüler alanlara yeni özellikler ekleyerek, Instagram’ın sadece içerik izlenen değil, aynı zamanda sosyal etkileşimlerin merkezi bir platform olması hedefleniyor.

Kaynak: Haber merkezi