Konutlarda kullanılan doğal gaza 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 38 zam geldi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Çarşamba günü internet sitesinde, mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı ağustos ayı doğal gaz tarifesini yayınladı.

Doğalgaz..,,11

DÜNYADA UCUZLADI BİZDE ZAM GELDİ

Buna göre, 1 Ağustos itibariyle konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı yüzde 38 arttı. Yıllık doğal gaz tüketimi 300.000 metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın satış fiyatına ise yüzde 33,1 zam geldi.

Gazeteci Fatih Altaylı gündemi değerlendirdiği videosunda, doğalgaz zammı ve Instagram yasağına dair konuştu. Dünya ile kıyaslama yapan Altaylı, dünyada düşen fiyatlara rağmen doğalgazın Türkiye'de zamlandığını söyledi.

Haberturk Ten Ayrilan Fatih Altayli Secim Gecesi Ekrana Cikarilmadim

GÜNDEM DEĞİŞTİ

Fatih Altaylı, dünyada doğalgaz fiyatlarının düştüğüne değindi ve Türkiye'deki zammın nedenini sorguladı ve şu ifadelere yer verdi; 'Cuma'dan beri Instagram konuşuyoruz değil mi, ne oldu Cuma günü? Doğalgaza zam geldi. Dolar artmamış, dünyada doğalgaz fiyatı yarı yarıya inmiş. %38 zam yapıyorsun. Tam millet bunu konuşacak Instagram'ı kapatıyorsun. Ne doğalgaz zammı kaldı gündemde ne bir şey kaldı.' dedi.

Kaynak: DEMET SAROVA