Pakistan Polisi, İngiltere'deki göçmen karşıtı isyanları körükleyen yanlış bilgileri internette yaymakla suçlanan bir adamı tutukladı. Taylor Swift temalı bir dans dersinde, 29 Temmuz'da bıçaklı saldırı yapılmıştı. Üç genç kızın ölümüyle sonuçlanan vahşet, büyük protestoları getirdi. Saldırganın mülteci ve radikal İslamcı olduğu yönündeki söylentiler internette hızla yayıldı.


YANLIŞ BİLGİ YAYINLADI


Öfkeli kalabalıklar, sığınmacıların kaldığı otellere, camilere ve kütüphanelere saldırdı. Farhan Asif, Lahor'da tutuklandı ve siber suçlar sebebiyle yargılanacak. Pakistan Federal Soruşturma Ajansı; Asif'in, İngiliz polisinin bıçaklamalarla bağlantılı bir Müslüman sığınmacıyı tutukladığını bildiren yanlış bir haberi web sitesinde yayınladığı belirtildi.


İTİBARIMIZA ZARAR VERDİ


Raporda, "Sosyal medyada yayılan asılsız iddia, aşırı sağ kesimi şiddetli isyanlara sürükledi" denildi. Asif'in ayrıca, gerçekliğini doğrulamadan ve "olayı köpürtme amacıyla" X hesabından yanlış bilgileri yeniden paylaştığı iddia edildi. Polis, Asif'in eylemlerinin İngiltere'de "bir korku duygusu yarattığını" ve Pakistan'ın itibarına zarar verdiğini söyledi.


SORUMLUSU DEĞİLİM


Yetkililer, Asif'in evine baskın düzenledi. Olay yerinde yapılan sorguda suçunu itiraf eden adama ait iki dizüstü bilgisayar ve bir cep telefonuna el konuldu. Asif, daha önce İngiliz yayın kuruluşu ITV'ye yaptığı açıklamada, şiddetten kendisinin sorumlu olmadığını belirterek, "Böylesine küçük bir makalenin veya önemsiz bir Twitter hesabının nasıl bu kadar yaygın bir karışıklığa yol açabildiğini anlamıyorum" demişti.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ