İngiltere ve Almanya yeni bir savunma anlaşması imzaladı. Anlaşmada yeni silahların geliştirilmesi taahhüdü de yer alıyor. İngiltere, yeni silahların mevcut Storm Shadow ve Taurus'tan daha geniş menzile sahip olacağını söyledi.

İHA'LAR DA VAR

İngiltere hükümetinden yapılan basın açıklamasına göre; anlaşmada yeni derin vuruşlu silahlar ve yeni insansız hava araçlarının geliştirilmesi konusunda birlikte çalışma sözü yer alıyor. İngiltere Savunma Bakanı John Healey, "Almanya ile ilişkilerimizde bu bir dönüm noktası... Ayrıca Avrupa'nın güvenliğinin önemli ölçüde güçlendirilmesini de planlıyoruz" dedi.

ORTAK DEĞERLERİMİZ

Healey, "Bu anlaşma, Alman Silahlı Kuvvetleri ve sanayisiyle benzeri görülmemiş düzeyde yeni iş birliği sağlıyor. Ortak güvenliğimize ve refahımıza katkıda bulunuyor. Ortak değerlerimizi koruyor ve savunma sanayi üslerimizi güçlendiriyor" açıklamasında bulundu.

MENZİL GENİŞLİYOR

Anlaşma kapsamında İngiltere ve Almanya, sırasıyla yaklaşık 250 km menzile sahip İngiltere yapımı Storm Shadow ve 499 km menzile sahip Alman yapımı Taurus gibi mevcut füzelerden daha fazla menzil ve hassasiyete sahip yeni bir silah sistemi geliştirmeyi hedefleyecek.

Muhabir: Öznur Demirbey