İngiltere Dışişleri Bakanlığı, çatışmalardan kaçmaya çalışan İngiliz vatandaşlarına yardım etmek amacıyla Lübnan'dan ticari bir uçuş ayarladığını duyurdu. Bakan David Lammy, durumun istikrarsız olduğunu ve hızla kötüleşme potansiyeli taşıdığını söyledi.

KİRALAMA HÜKÜMETTEN

İngiliz vatandaşları ve eşleri ile 18 yaşın altındaki çocuklara izin verildi. Savunmasız kişilere öncelik tanındı. Beyrut-Rafic Hariri Uluslararası Havalimanı'ndan kalkacak uçuşun kiralama ücretini İngiltere hükümeti karşılayacak. Ancak İngiliz vatandaşlarının koltuk başına 350 sterlin ödemesi bekleniyor.

4 İLA 6 BİN ARASI

Dışişleri Bakanlığı, önümüzdeki günlerde yapılacak uçuşların talebe ve yerdeki güvenlik durumuna bağlı olacağını belirtti. Geçtiğimiz hafta itibarıyla Lübnan'da bakmakla yükümlü oldukları kişiler de dahil olmak üzere 4.000 ila 6.000 arasında İngiliz vatandaşının olduğu düşünülüyor.

HER ŞEYİ YAPACAĞIZ

Lammy, "Lübnan'daki İngiliz vatandaşlarının güvenliği bizim için en büyük öncelik olmaya devam ediyor. Onlara ayrılmaları çağrısında bulunuyorum çünkü sahadaki durum hızla değişiyor. Ve elbette İngiliz vatandaşlarını korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ