İngiltere'nin birçok şehrinde göçmen karşıtı eylemlerin yaşanmasının ardından Nijerya, Avustralya, Endonezya ve diğer bazı ülkeler, vatandaşlarını İngiltere'ye seyahat konusunda uyardı.

YANLIŞ BİLGİLER SEBEBİYLE

İngiltere'nin yıllardır gördüğü en kötü toplumsal huzursuzluk, geçen hafta İngiltere'nin kuzeybatısındaki Stockport'ta üç küçük kızın bıçaklanarak öldürülmesiyle tetiklendi. O zamandan beri, Müslüman ve göçmen karşıtı aşırılıkçılar, saldırganın göçmen olduğu yönündeki yanlış iddialar da dahil olmak üzere, cinayetler hakkında yayılan yanlış bilgi dalgasıyla harekete geçti.

ŞİDDET VE DÜZENSİZLİK

Hafta sonu iki kentte sığınmacıların kaldığı otellere saldıran isyancılar, birkaç kentte de polisle çatışmaya girdi, yüzlerce kişi tutuklandı. Nijerya Dışişleri Bakanlığı, "Son haftalarda İngiltere'nin bazı bölgelerinde aşırı sağcı grupların gösterileri tehlike yaratıyor. Şiddet ve düzensizlik riski arttı" açıklamasını yaptı.

DURUM ENDİŞE VERİCİ

Kenya Dışişleri Bakanı Korir Sing'Oei, sosyal medya platformu X'te "İngiltere'de endişe verici bir durum yaşanıyor. Kenyalıların ekstra dikkatli olmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı. Malezya Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Krallık'taki Malezyalılar için acil bildiri yayınladı. Kalabalık yerlerden ve protesto alanlarından uzak durmaları gerektiği kaydedildi. Farklı ülkeler de benzer açıklamalar yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ