16 yaşında orduya katılan ve bundan gurur duyan Kraliyet Topçu Nişancısı Jaysley Beck, Aralık 2021'de Wiltshire'daki Larkhill Kampında ölü bulundu. Genç kadının intiharı sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İsmi verilmeyen bir üssünün, Beck'e cinsel tacizde bulunduğu, uygunsuz mesajlar attığı ve buna daha fazla dayanamayan genç kadının hayatına son verdiği anlaşıldı.

MİT yine affetmedi! Kele Hayri’nin kellesi gitti! MİT yine affetmedi! Kele Hayri’nin kellesi gitti!

Yayınlanan rapora göre, üssünün Beck'e olan tacizleri ölmeden önceki 2 ay boyunca devam etti. Raporda, "Bu davranış, ölümünden bir hafta önce sona ermiş olsa da, onu etkilemeye devam ettiği ve zihinsel dayanıklılığına ve sağlığına önemli ölçüde zarar verdiği görülüyor." denildi.

SÜREKLİ TACİZ MESAJLARI ATMIŞ

Yapılan soruşturma sonucunda, üssünün Beck'le ilişki kurmak istediği, ancak bir erkek arkadaşı olan Beck'in onu kibarca reddettiği belirtildi. Üssünün bu yanıta rağmen Beck'e binlerce mesaj ve sesli mesaj göndererek tacizlerini sürdürdüğü ifade edildi. Üssünün Jaysley Beck'in bacaklarına dokunduğu ve boynunu öpmeye çalıştığı da belirtildi. Genç kadının yaşadığı korku nedeniyle odasında kalmayıp arabada uyuduğu da ailesi tarafından ifade edildi.

Pakistan’dan radikal karar! 1.7 milyon sınır dışı Pakistan’dan radikal karar! 1.7 milyon sınır dışı


Ailesi, tacizler yüzünden harap olan kızlarının sürekli mutsuz olduğuu belirterek, "Her zaman morali bozuktu. Onun davranışından bıkmıştı. Bu, yapmaktan gerçekten keyif aldığı işi mahvetmeye başladı." dedi.

Beck'in davası, artık hem sivil hem de askeri polis tarafından soruşturulacak.

Kaynak: ELİF KIZILÇAY