Fizyoterapist Nicki de Leona, oyuncuların "kaslarına, özellikle de baldırlarına kan akışını en üst düzeye çıkarmak" ve bu bölgelerin genişlemesi için daha fazla alan sağlamak amacıyla çoraplarına delik açtıklarını söylüyor.

İngiliz Jude Bellingham turnuvada çoraplarındaki deliklerle dikkat çeken oyunculardan biri oldu.

İngiltere'nin Sırbistan'a karşı oynadığı açılış maçında kafa vuruşu yapmak için havaya kalktığında bacaklarındaki delikleriyice görünür oldu.

Bellingham yalnız değildi; takım arkadaşları Conor Gallagher ve Bukayo Saka'nın da baldırlarının arkasında delikler vardı.

Nicki de Leon, oyuncuların deliklerin kısıtlama olmadan performans göstermelerine olanak sağladığını, baldır kasları üzerindeki baskıyı azalttığını ve üst düzey sporcuların her zaman "biraz ekstra avantaj" elde etmek isteyebileceğini söylüyor.

DELİKLER DAHA İYİ OYNAMAYI SAĞLAR MI?

Oyuncuların çoraplarına delikler açması yeni bir süreç değil.

Aslında İngiltere milli takımının en yaşlı üyesi Kyle Walker, yıllardır havadar çoraplarla oynuyor.

2021'de verdiği bir demeçte: "Çoraplar aslında çok sıkıydı, bu yüzden baldırlarımda baskıya neden oluyordu. Sadece baldırlarımı rahat bırakmak ya da gerilimi azaltmak içindi.

"Çoraplarımda delikler açtım ve birdenbire oyunum biraz iyileşti; 'Tamam, bunu tuttum!' dedim."

Delikli çorap stratejisi henüz bilimsel olarak kanıtlanmış değil.

İngiltere'de oyuncuların ayaklarına ne giyindiği daha önce de haber konusu olmuştu.

Çoraplarını katlamayı ve mini tekmelikler giymeyi tercih eden oyuncular, bu trendin amatör maçlarda popüler hale geldiğini gördüler; sonunda baız kulüpler güvenlik endişeleri nedeniyle bunu yasakladı.

Kaynak: Haber Merkezi-bbc