İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Adana'daki İncirlik Üssü önünde İsrail'in Filistin'e saldırılarıprotesto edildi. Farklı illlerden de çok sayıda vatandaş ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı protestolarda binlerce kişi Filistin ve Türk bayraklarını sallayıp ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Bu sırada gruptaki bazı kişiler İncirlik Üssü'ne girmeye çalışınca polis ekipleri müdahalede bulundu.


Vatandaşların İncirlik üssüne girmeye çalışması üzerine polisten müdahale geldi. Ekipler, biber gazı, tazyikli su ve tomalarla vatandaşa müdahale etti. Çok sayıda kişi biber gazından etkilendi.

"BİZİMLE İLGİLERİ YOKTUR"

Daha sonra konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, alandakilerin ayrılmasını isteyerek "Polise taş ve herhangi bir şey atanların bizimle ilgisi yoktur. Yazık ediyorsunuz. Şimdi buradan ayrılmazsanız bu işi büyütecekler ve Türkiye'yi bölecekler. Türkiye, şu anda polisiyle, askeriyle bütün birimleriyle Gazze'nin yanında. Birileri başka bir hesap yapıyor. Şimdi ayrılmak üzere ellerinizi kaldırın." dedi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ