Oklahoma'da İncil'in ders planlarında yer alması kararlaştırıldı. Eyalet eğitim müfettişi Ryan Walters, okullara İncil'i sınıflara nasıl entegre edeceklerine dair yönergeler gönderdi. Girişime karşı olan eğitimcilerin de buna uyacağını, aksi halde her türlü yolu kullanacağını söyledi.

BUNA KESİNLİKLE UYMAYACAĞIZ

Bixby Kamu Okulları Müdürü Rob Miller, "Sanırım okullar bu kurala boyun eğmek veya dava açmak arasında bir seçim yapmak zorunda kalacak" dedi. Eyaletteki en az bir düzine okul bölgesi, bu kurala uymayı planlamadıklarını kamuoyuna açıkladı.

VALİ KONUŞMAK İSTEMEDİ

Oklahoma Valisi Kevin Stitt'in ofisi yorum talebine yanıt vermedi. Bixby Kamu Okulları Müdürü Rob Miller, Eyalet eğitim müfettişi Ryan Walters'ın kendilerine karşı harekete geçmesi durumunda Oklahoma Yüksek Mahkemesi'ne gideceğini belirtti.

MAHKEMEYE VERİLMEK İSTİYOR!

Miller, "Eyalet müfettişinin bunu yüksek sesle dile getirmesinin amacının dava edilmek olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu konunun mahkeme sistemi aracılığıyla ABD Yüksek Mahkemesi'ne taşınmasını istiyor. Çünkü ABD Yüksek Mahkemesi'nin mevcut yapısının, bu tür politikalara olumlu bakabileceğine inanıyor" diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ